1) Introductie

Camping ’73
Nieuwe Niedorperweg 8
1733 AA Nieuwe Niedorp
tel.: 0226 411475
e mail : camping73@quicknet.nl

Algemeen
Onze familiecamping ligt centraal in de kop van Noord-Holland met goede verbindingen naar Schagen, Alkmaar en Hoorn. 

Door deze ligging zijn duinen, strand en watergebieden goed bereikbaar. We hebben een sta-en toercaravanterrein.

Wat gaan we doen?
Lekker luieren? Lekker sportief op de fiets?

In de directe omgeving van onze camping zijn allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Oudhollandse markt in Hoorn en Schagen.
De kaasmarkt in Alkmaar en de nachtmarkt in Kolhorn.

Ook: een  golfbaan met 18 holes in Winkel,die plaats biedt aan zowel de beginnende als de ervaren golfer. klik hier voor meer informatie over Regthuys.

Klik op onderstaande foto voor een vergroting:

Zwemmen en Zonaanbidden?
Natuurlijk is er een zwembad en peuterbad om even lekker af te koelen. Wil je nu echt luxe zwemmen is er openluchtzwembad “De Rijd”, op nog geen 2 kilometer afstand. Het strand bijv. Callantsoog, is een half uurtje rijden bij ons vandaan.

Cultuur of Natuur?
Ontdek zelf de historische plaatsjes …De camping ligt in de nieuwe gemeente Hollands Kroon, daar vallen 22 dorpskernen onder.Het polderse land, het leven langs de Waddenzee, de agrarische velden en de vele binnenwateren:gewoon prachtig.Een ontzettend weids gebied, en toch alles dichtbij.Goede restaurants,bijzondere musea, cultureel erfgoed en watersport….het is er allemaal.
Al deze dorpen kennen een rijke historie.
Vooral Kolhorn met zijn rijksbeschermde dorpsgezicht is een bezoekje waard!

Voor wie op zoek is naar verrassende plekjes in de natuur, cultuur en sport is hier op z’n plaats. Er zijn vele wandel-fiets en kanoroutes.

Met de fietsknooppuntenroutes kun je zelf een mooie route uitstippelen,b.v de Duinroute,de Wieringerroute en in Nieuwe Niedorp begint de Westfriese dijk-route, éen van de oudste dijken van ons land, met een lengte van 126 km. omsluit de dijk heel West-Friesland en de meer dan 800 jarige oude dijk verkeert in redelijk oorspronkelijke staat,heel uniek !

Wandelroute: het Noord-Hollandpad ,een landelijke route dwars door de provicie,van Wieringen tot het Gooi ( circa 270 km.)

Spelen of Sportief zijn?
Er is een voetbalveld en een speeltuin op de camping. Verder kun je in de directe omgeving prima vissen,achter de camping loopt het Kanaal Alkmaar – Kolhorn. Daar kun je met je bootje of kano een lekker rondje varen.

En de kinderen?
Voor de kleintjes hebben we in het sanitairgebouw een speciale badruimte. Ook is er een peuterbad aanwezig. In het hoogseizoen wordt er van alles gedaan in ’t Honk, knutselfrutselen en spelletjes.